Onkelsloot

De tak  die voor de Provincialeweg/Wilhelminalaan bij ’s Gravenmoer in de “Donge” stroomt is de Onkelsloot. Deze oostelijke tak, is een smalle, gekanaliseerde watergang, die geen verbinding heeft met de bovenloop van de  “Donge” bij de Dongevallei of het Wilhelmina kanaal. Deze tak komt vanuit het industriegebied Vossenberg in Tilburg. Op het industriegebied liggen gegraven waterpartijen die met elkaar verbonden zijn. Vanuit één van die waterpartijen loopt een waterloop aan de noord-oostzijde van het industriegebied onder de Burgemeester Letchertweg door naar de Uiterste Stuiver. Vanuit de Uiterste Stuiver loopt  deze waterloop , genaamd de Onkelsloot, langs de noordzijde van het Dongense industrie gebied De Wildert. In het buitengebied van Dongen buigt de Onkelsloot naar het noorden en loopt parallel aan de Bosweg en Fazantenweg verder. Bij de kruising van de Fazantenweg en de Procureurweg buigt hij richting Dongen.  Net voor de bebouwing buigt de Onkelsloot onder de Procureurweg door en stroomt richting Provincialeweg/Wilhelminalaan  bij ‘s Gravenmoer waar hij in de “Donge” uitmondt.

Foto's onder: Deze oostelijke tak, is een smalle, gekanaliseerde watergang  en komt vanuit het industriegebied Vossenberg in Tilburg.

 


 

Foto's onder: Op het industriegebied liggen gegraven waterpartijen die met elkaar verbonden zijn.

 

Foto's onder: Vanuit één van die waterpartijen loopt een waterloop door het industriegebied.

 

Foto's onder: De waterloop slingert door het industriegebied.

 

Foto's onder: De waterloop loopt van het industriegebied onder de Burgemeester Letchertweg door naar de Uiterste Stuiver.

 

Foto's onder: Bij de Uitsterste Stuiver slingert de waterloop onder een nieuw aangelegd wegenknooppunt door.

 

Foto's onder: Vanuit de Uiterste Stuiver loopt de  waterloop , die van hieraf Goeieloop heet, langs de noordzijde van het Dongense industrie gebied De Wildert.

 

Foto's onder: In het buitengebied van Dongen buigt de Goeieloop naar het noorden en loopt parallel aan de Bosweg en Fazantenweg verder.

 

 

Foto's onder: Bij de kruising van de Fazantenweg en de Procureurweg buigt de Goeieloop richting Dongen. Net voor Dongen buigt hij af naar het noorden.

 

Foto's onder: Op de Fazantenweg heeft de Goeieloop een verbinding met de ecologische verbindingszone die in 2011 is aangelegd.

    

Foto's onder: De ecologische verbindingszone ligt aan de oostzijde van Dongen en sluit op de Procureurweg weer aan op de Goeieloop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb